Google Search
ISC Huddersfield

Yeni öğrenciler için varış öncesi bilgileri

Huddersfield'daki yeni öğrenciler için yol gösterici bilgilerInternational Study Centre'a yeni gelen bir öğrenciyseniz, bu bilgiler sizin bazı sorularınızı yanıtlayacaktır ve ISC'ye gelişinizden önce, gelişiniz sırasında ve sonrasında size yardımcı olacaktır.

Yanımda neler getirmeliyim

Yanınızda getirmeniz gereken önemli eşyalar:

  • Pasaport ve vizeniz
  • Kayıt ve konaklama belgeleriniz
  • Pasaport boyutundaki fotoğraflarınız
  • Yeni odanızı süslemek için arkadaş ve ailenizin fotoğrafları
  • Havlu
  • Önemli hijyenik maddeler ve ilaçlar
  • Erken başlayan günler için bir çalar saat!
     

Yararlı websiteleri

Eğer yerel ve BK'deki yaşam hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki websiteleri yararlı olabilir:

Britanya'yı ziyaret edin
BK Haritaları
BBC Hava durumu Merkezi
Yerel Turistleri bilgilendirme
ISC Sıkça Sorulan Sorular
Facebook'ta bizi bulun

BK'ye varış

  • BK'ye kursunuzun başlangıcından önceki Cumartesi veya Pazar gelmeyi planlamalısınız. 
  • Varış bilgilerinizi bize zamanında ulaştırdığınızdan emin olun. Bunu telefon +44 (0) 1273 339333 veya faks +44 (0) 1273 339398 yoluyla yapabilirsiniz.
  • Kursa kabul edildiğinizi gösteren Huddersfield Üniversitesi belgelerini uçağa binerken yanınıza almayı unutmayın.
  • Eğer uçakla geliyorsanız ve sizi alması için bir taksi ayarladıysanız, taksici gelen yolcu bölümünde elinde 'UHISC' ve adınızın yazılı olduğu bir kağıtla sizi bekliyor olacak ve sizi taksiye götürecektir.
  • Eğer vardığınız zaman sizi bekleyen kimse yoksa, panik yapmayın, hemen acil durum numaramızdan bize ulaşın (bakınız iletişim detayları) ve orada size birileri yardım etmek için bekliyor olacak. 
  • Taksi sizi üniversitenin konaklamasına götürecek. Şoför sizin hangi konaklama da kaldığınızı önceden biliyor olacak; ama yinede kaldığınız yerin bilgilerin yanınızda olması iyi olur.

Huddersfield'a Varış

  • Konaklamanıza vardığınız zaman, anahtarlarınızı almak için resepsiyona haber vermelisiniz. 
  • Konaklamanıza girdiğiniz zaman, kayıt formunuzdaki envanterlere göre odanızı kontrol etmelisiniz. Herhangi bir eksik veya zarar 48 saat içinde resepsiyona bildirilmelidir. Kayıp anahtarlar için ek ücret ödenir. 
  • Student Accommodation Licence Agreement (Öğrenci Konaklama Lisans Anlaşması) (PDF, 76kb) kendiniz ve garantörleriniz tarafından imzalanmış olarak ve Konaklama Ofisi'ne teslim etmeye hazır bir şekilde, ISC'ye gelirken yanınızda getirmelisiniz. 
  • Eğer ISC'ye vardığınızda 18 yaşından küçük olacaksanız, velinizin; BK yasaları altında 18 yaşına gelinceye kadar reşit olmadığınızın hem sizin hem de kendilerinin farkında olduğuna dair bir poliçe imzaladığından emin olun. Bu poliçe Huddersfield Üniversitesi'nin 18 yaş altı öğrencileri için koyduğu kuralları özetlemektedir.

Yerleşmek

  • Varışınızda bir adet uyku seti sizin için hazır olacak. Bunun içerisinde, yorgan, nevresim takımı, yastık, yastık kılıfı ve çarşaf bulunmaktadır. (20 GBP'lik ücret öğrenci hesabınızdan tahsil edilecektir). Lütfen havlu bulunmadığını ve kendinizin getirmesi gerektiğini unutmayınız. 
  • Şu anda 35 GBP olarak fiyatlandırılmış olan ‘Tek kişilik mutfak seti' varışınızda hazır olacak. 
  • Standart dönem süresince, Pazartesi'den Cuma'ya, odanız gün aşırı, ortak alanlar ise günlük olarak temizlenecektir. Oda hizmetlilerinin işlerini kolay yapabilmeleri için odanızı toplu tutmanız gerekmektedir. 
  • Geniş bantlı internet erişimi odanızda mevcuttur ve kiranıza dahildir.
  • Konaklamalardaki telefonlar konuştukça öde tarifesiyle kullanılabilir. Storthes Hall'da her odada bir telefon bulunmaktadır. Ashenhurst Houses'da ise her mutfakta bir telefon bulunmaktadır. 
  • Britanya'daki çeşme suyu içilebilirdir; ancak eğer bunu içmek istemezseniz, geldiğiniz zaman çoğu süpermarkette bulunan su filtrelerinden alabilirsiniz.

İlk haftanız

Giriş aktiviteleri

Geliş öncesi bilgi paketinizde (PDF, 491kB) üniversitedeki ilk haftanızın müsvedde zaman çizelgesini bulabilirsiniz. Anlayamadığınız bir şeyler olursa endişelenmeyin, ISC veya üniversite hakkında sormak istediğiniz sorular için daha çok fırsatınız olacaktır.

Dönemdeki ilk haftanız boyunca, size BK, üniversite ve ISC tanıtımı yapılacaktır. Tanıtım programı, çalışmalarınıza konsantre olabilmeniz için üniversiteye yerleşmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Yapacaklarınız:

  • Üniversiteye kaydolmak ve kütüphane kartı almak 
  • Üniversitenin ineternet ağına bağlanmak
  • Üniversiteye ilerlemenizle ilgili bilgilerle beraber kayıt olduğunuz program hakkıında bilgi edinmek 
  • ISC ve üniversitenin kurallarını ve sistemini öğrenmek 
  • Banka hesabı açmak 
  • Yerel sağlık hizmetlerine kayıt yaptırmak 
  • Konaklama hakkında sorular sormak 
  • Vize başvuruları hakkında bilgi edinmek 
  • Eğer gerekliyse BK polisine kayıt yaptırmak 

Yeni başlayanlar haftası

Eğer akademik yılın başında (Eylül) başlarsanız, üniversitenin aktivite ve etkinliklerine katılma olanağı bulursunuz. Dönemin ilk haftası 'Yeni başlayanlar Haftası' olarak adlandırılır. Bu hafta bütün yeni gelen ve geri dönen öğrencilere üniversite hayatına adapte olma ve beraber yaşayıp çalışacakları diğer öğrencileri tanıma fırsatı sağlar.

Kursa yılın hangi dönemi başlarsanız başlayın, ilk haftanız hem derslerinizin hem de BK ve üniversite hayatının tanıtımı olacaktır. Aynı zamanda üniversitenin düzenlediği sosyal aktivitelere de katılma şansınız olacak. Son olarak, zaman çizelgeniz ve akademik bilgilerin dahil olduğu bireysel kurslarınızla ilgili bilgileri öğreneceksiniz.

Üniversite hayatına başlangıç

Facebook'ta bize katılın

ISC'deki yeni öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları için bir Facebook gurubu açtık - fotoğraflara bakın, sorular sorun, mesaj bırakın. Gurubu ziyaret edin ve "Bu gurubu katıl"'ı tıklayın.

Facebook üyesi değil misiniz? Katılım ücretsizdir; ancak Facebook'a üye olmanız gerekmektedir. Ekrandaki talimatlara uyarak, bilgilerinizi girin. Daha sonra epostanızı kontrol etmeniz ve epostanızı doğrulayan linke tıklamanız gerekmektedir.

Banka hesabı açmak

Eğer BK'ye en az bir akademik yıl için geliyorsanız, banka hesabı açtırmanız tavsiye edilir. Banka hesabı açtırmadan önce, hesaba BK dışından para transferi yapılıp yapılmadığını kontrol etmeniz gerekir. BK banka hesabı açtırmanız için ISC'den tam zamanlı öğrenci olduğunuza dair bir mektup almanız gerekmektedir. Personelimiz ilk haftanızda size bu konuda yardım etmekten memnuniyet duyacaktır.

Uyarı: Yanınızda fazla mikatarda nakit taşımayın veya odanızda bulundurmayın.

Polis kaydı 

Eğer BK'ye girişinizde vizenizde “Gelişinizde BK polisine kayıt yaptırın" damgası varsa, bu gelişinizden kısa bir süre sonra yapılmalıdır. ISC'deki personel size bu konuda yardımcı olacaktır. İlk haftanız süresince polis kaydı yaptırma fırsatı bulabilirsiniz. Pasaportunuza ve 34 GBP'ye ihtiyacınız olacak. Tanıtım programı sırasında polis kaydı hakkında daha fazla bilgi edinme şansınız olacaktır.

Medikal Bilgiler

Kampüste veya yakınında medikal tesisler bulunmaktadır. Personelimiz yerel Sağlık Merkezi'ne kayıt yaptırdığınızdan emin olup reçeteli ilaçları alabileceğiniz en yakın eczaneyi size gösterecektir.

Ulusal ve Uluslararası yiyecekler

Çevrede bu çeşit yiyecekleri satan bir çok market ve restoran bulunmaktadır. İstediğiniz yiyeceklerin çoğunu büyük süpermarketlerde de bulabilirsiniz. Kampüste ve yakınında bulunan bir çok dükkan yerleşmeniz sırasında ihtiyacınız olacak bir çok şeyi satmaktadır. Uçuşunuzdan önce, özellikle yiyecek konusunda hava yolu şirketinizin yanınızda ne götürmenize izin verdiğini öğrenin.

ISC İletişim Detayları

Üniversite kampüsünde eğitim göreceğiniz yerin posta adresi: 

International Study Centre
The Brunswick Building
University of Huddersfield
Queensgate
Huddersfield
HD1 3DH
UK

Acil durum numarası: +44 (0) 7827 806675

|

Hazırlık Yılı, Diploma ve Pre-Masters kursu hakkında ücretsiz tavsiye alın


Bir uluslararası öğrenci olarak benim hayatım blogu


Yerel acentanızı bulun

University of Huddersfield International Study Centre. Maintained by Study Group